Holland Classic – NTFU 60 jaar

NTFU 60 jaar. Dat moet gevierd worden en wel op Papendal, met toertochten voor de race en de MTB op 10-09-2016 .
Ook DTC doet mee met de viering door er een ledenactiviteit van te maken, dus een cadeautje voor de DTC’s die hieraan deelnemen. Bedankt hiervoor DTC.
hollandclassic-welkomstgebak-2Bij aankomst op het terrein was het een gezellige drukte en worden de fietsers die lid zijn van de NTFU van harte welkom geheten met koffie, heerlijk gebak en ook nog eens mooi zonnig weer. Een goed begin van de tocht dus.
Er kan uit 3 routes, van ieder 60 km, gekozen worden, of als je een van de bikkels bent mag je ze ook alle 3 fietsen!! Start, finish en verzorgingspost voor alle tochten bevinden zich op Papendal.
Paul en ik vinden de 60 km zwarte route met 850 hoogtemeters genoeg voor vandaag.
Van start tot finish is er eigenlijk niets vlak in deze prachtige route. De eerste serieuze klim krijgen we al bij Rozendaal, met daarna de Zijpenberg die hier nog met weinig hoogteverschil overgaat in de Posbank. Even rust voor de benen dus en genieten van de hollandclassic-posbank-jack-uituitzichten. Bovenop even gestopt, gegeten, gedronken en gezellig gekletst met andere fietsers. Na aardig wat hoogtemeters gehad te hebben volgt linksaf, om het restaurant bovenop de Posbank, een mooie afdaling richting De Steeg. Maar ja, onderaan moeten de benen er weer aan geloven en is het opnieuw klimmen, weer naar het restaurant bovenop De Posbank. Dit is de klassieke klim. Hier nemen we afscheid van de Posbank en dalen we af naar Rheden om voor de 2e keer de Zijpenberg te beklimmen, maar nu vanaf een andere kant. Ook geen gemakkelijke klim! Maar ja, als je niet wilt klimmen, moet je niet voor de zwarte route kiezen! Na de afdaling vanaf de Zijpenberg gaat het richting de Emma Pyramide. Deze beklimming vind ik de mooiste qua klim met al z’n bochten. Tot nu toe voelen de benen gelukkig nog goed en ze krijgen na deze klim even rust. Tijd om even goed te drinken. Maar met 850 hoogtemeters in 60 km is de rust natuurlijk relatief. De ‘vlakke’ weg gaat heel stiekem over in een stuk vals plat, wat weer overgaat in een stevig klimmetje. Een klimmetje met een naam, de Waterberg. Dat zie ik tenminste in mijn rechterooghoek op een gebouwtje staan!! Inmiddels tel ik toch stiekem af. Want als je de DTC-tocht vanuit Heelsum wel eens gefietst hebt, weet je dat er in en rond Arnhem niets vlak is! Bijvoorbeeld de op- en afgaandeweg van Park Sonsbeek, naar Park Warnsborn, via de Zijpendaalseweg. Maar wel erg mooi. hollandclassic-aankomst-dtcmannenNa 64 km, 1 lekke band en maar 1 keer een stukje verkeerd fietsen (MTB bordje leek op dat van onze route) fietsen we het gezellige Papendal weer binnen. Het was een mooie tocht, precies genoeg voor ons om erna nog van de catering en de gezelligheid te genieten, samen met Bert Corsten, die we na de finish tegenkomen. Onderweg ook een aantal DTC’s tegengekomen op ‘onze’ route.
Ben je nieuwsgierig naar de route klik dan hier https://www.strava.com/activities/707139514

P.s. foto’s zijn van de website van deze tocht ‘geleend’.

Advertenties

Over Heuvelrugloper

Sporter en levensgenieter.
Dit bericht werd geplaatst in Fietsen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s