Naar de MTB Stuifduinentocht van 21 februari j.l. met de VIP bus van de NTFU

Stuifduinentocht VIP-bus-2De NTFU is 60 jaar en viert dit met 12 jubileumtochten, waarvan de Ontwakingstocht van DTC Driebergen de derde is. Bij iedere jubileumtocht wordt de VIP bus ter beschikking gesteld. Zo ook bij de tweede jubileumtocht, op 21 februari, naar de Stuifduinentocht van TWC de Herberg in Hernen, in het land van Maas en Waal. Hiervoor werden de leden van DTC en Vélo Heuvelrug uitgenodigd. Ondanks regen en storm word dit keer de bus gevuld door 10 leden van DTC en 7 leden van Vélo Heuvelrug uit Amerongen. Zo werd het een gezellige bus vol met 17 deelnemers, waaronder 4 dames, met kundig en vrolijke chauffeur Angela achter het stuur. Helaas wist niemand dat een imbussleuteltje in je tasje handig zou zijn geweest. Nu hebben we 1 bosje, met gelukkig wel verschillende maten, om van 18 fietsen de sturen dwars te zetten om in de aanhanger te kunnen passen!
Stuifduinen2016-fietsenaanhangerDe vertrektijd loopt wat uit. Maar in de bus krijgen we koffie en thee om weer warm te worden en een brunchpakketje met een mandarijntje. Goed verzorgd op pad dus. We zijn nog net op tijd voor de inschrijving en gaan als laatste groep op pad voor de 45 km, na eerst alle sturen weer rechtgezet te hebben. Stuifduinen2016
Geen 35 km en 55 km vandaag, maar alleen de 45 km, dit vanwege het slechte weer van de afgelopen dagen. De eerste 10 km weten we al meteen dat het een pittige tocht zal worden. Daar moeten we twee lange blubberstroken over waar je alle kanten op glibbert en maar net overeind kan blijven. Tja, afstappen en tot je enkels weg zakken in de troep is ook niet erg aantrekkelijk. Ook windkracht 5 van opzij , waardoor je bijna de sloot in waait, en een miezerregentje, maken het extra lastig Hoe zwaar kan een tocht zijn!! Een verademing zijn dan ook de Stuifduinen met mooie klimmetjes en dalingen. Jammer alleen dat er nu zand word toegevoegd aan de klei op de draaiende onderdelen. Alles kraakt en piept als een studentenfiets en sommigen van ons krijgen dan ook problemen met de ketting. Stuifduinentocht PauzeOp het 25 km punt, na weer een lange blubbersrook, worden we onthaald met koffie, soep, koek en banaan in een gezellige en verwarmde schuur. De laatste 20 km zijn ook bar en boos hoor ik, maar die heb ik aan me voorbij laten gaan. De blubber komt me letterlijk en figuurlijk de neus uit! Ik fiets lekker over de weg naar de finish. Daar komen ook al een aantal DTC’s aanfietsen. De pijlen van het laatste stuk zijn al weggehaald! De fietsen en overschoenen worden bij binnenkomst door de vrijwilligers schoon gespoten. Wat dat betreft alle respect voor de vrijwilligers en de organisatie. Na de warme douche zijn we zelf ook weer herkenbaar en mogen van Angela weer de bus in voor de terugtocht. Maar eerst wel even de sturen weer dwars zetten!! En bij het uitstappen weer terug zetten. Ik kan het al bijna met de ogen dicht J Al met al was het een stoere tocht en een gezellige dag .
Stuifduinen2016-schoonspuiten
Advertenties

Over Heuvelrugloper

Sporter en levensgenieter.
Dit bericht werd geplaatst in Fietsen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s