Clinic CrossDuathlon van Marina van Dijk

ClinicCrossDuathlon2016-BikeshopAls ik de gordijnen opentrek om 7.30 uur regent het, staat er veel wind en is het 1 graad boven nul 😦 En dat terwijl er vandaag, 16 januari, een Clinic CrossDuatlon op het programma staat in het kader van de HenschoterMeerGames Wintereditie. Maar inschrijven is meedoen! De clinic wordt gegeven door Nederlands kampioene duathlon Marina van Dijk , bijgestaan door Tjemme Stegenga. Het verzamelpunt is de Bikeshop Amersfoort, waar we gastvrij worden ontvangen met koffie en thee. Na een korte kennismaking met de deelnemers, waarvan de meeste uit het mountainbiken komen, en een uitleg betreffende het programma door Marina, vertrekken richting Den Treek. We zijn met 15 deelnemers van de 20 opgave, niet slecht gezien het weer. En leuk dat er ook bekende bij zijn, Joost van Loo en Mariëlle Lensen.
Het terrein waar de HMG gehouden wordt bestaat voor een groot gedeelte uit mul zand, dus 1e onderdeel ClinicCrossDuathlon2016-mullezandvan vandaag is, je raad het al, fietsen en lopen door mul zand. Een groot leermoment voor mij, vooral wat betreft het fietsen. Hoeveel bar in je banden is handig en wat voor verzet gebruik je!
2e onderdeel is een koppeltraining. Dit houd in: het wisselen van lopen naar fietsen naar lopen. Hoe spring je van- en op je fiets en hoe loop je met de fiets door het wisselgebied. Wat mag je wel en niet in het wisselgebied en hoe wissel je snel van schoeisel. En vergeet vooral niet je helm pas af te zetten als je fiets gestalt is en weer op te zetten voor je je fiets pakt, want dat kost je straftijd 😦 En hoever van je fiets mag je je spullen neerleggen en hoe vind je je fiets weer terug na het lopen 🙂 Het klinkt allemaal veel om te onthouden, maar door het te trainen wordt het hopelijk een vast stramien in je handelingen. Ook op dit onderdeel weer veel geleerd. Na de uitleg en wat oefenen gaan we het in de praktijk brengen. Er is een wisselgebied afgezet en een loop- en fietsronde. Het looprondje is nog geen kilometer, maar heeft een paar lekkere klimmetjes. Het fietsrondje is ruim 2 kilometer en is érg nat en modderig. Dus al met al best een pittige training, maar leuk om te doen. Veel leermomenten, dus ook lachmomenten. Want bijna iedereen maakt wel eens, in zijn enthousiasme, een verkeerde afstap of blijft steken in het mulle zand, met een zachte landing als gevolg. We leggen deze rondes een aantal keren af. Dan mogen de loopschoenen weer in de rugzak en fietsen we een stukje uit, maar nog niet naar ‘huis’, want er komt nog een toetje!  Een korte looptraining in, hoe verdeel ik mijn krachten tijdens het lopen. Dus ook weer 2x een wissel van schoeisel 🙂 De benen beginnen toch wel wat zwaar te worden, maar hierna gaan we, na ruim twee-en-een-halfuur training, echt terug naar de Bikeshop. Onder het genot van een wárme drank met een stroopwafel kletsen we daar nog even gezellig na. In totaal hebben we zo’n 3 km gelopen en 15 km gefietst.
Na de twijfel vanmorgen bij het opstaan, totaal geen spijt dat ik gegaan ben (zoals meestal)! Veel geleerd en een gezellige ochtend gehad. Thuisgekomen is het ook nog even nagenieten, want de fiets moet van de blubber ontdaan worden en de fietskleding vraagt ook om een stevige wasbeurt. Zelf voel ik me ook weer als nieuw na de douche!!!!
Na afloop

Na afloop

Over Heuvelrugloper

Sporter en levensgenieter.
Dit bericht werd geplaatst in Triathlon-Duathlon. Bookmark de permalink .

3 reacties op Clinic CrossDuathlon van Marina van Dijk

 1. Carla Gies zegt:

  wel een heftige ochtend, maar ook wel heel erg leuk!
  gr Carla

 2. Mettje zegt:

  Stoer. Maar wel heel leuk om te doen, als ik het zo lees!

 3. ruud zegt:

  Mooie ervaring en ook weer veel geleerd op zo’n zaterdag ochtend.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s